U bevindt zich hier

Home >  Basisschoolkind >  Opvoeding en gedrag >  Vrije tijd en vakantie >  Op vakantie >  Tips voor vertrek

Tips voor vertrek

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om je goed voor te bereiden, zeker wanneer je een lange of verre reis gaat maken.

Voor kinderen is op vakantie gaan heel spannend, op een leuke manier. Ze kunnen bovendien al enorm genieten van de voorpret!

Voor vertrek

Voordat je vertrekt is het verstandig om een lijst te maken van alles wat nog geregeld moet worden. Zorg bijvoorbeeld voor de nodige inentingen, vraag aan een bekende om de planten water te geven en voor de post te zorgen, denk eraan dat je de gaskraan dichtdraait en dat je de prullenbak leegt en het vuilnis weggooit.

Inpakken

Voor het inpakken is het handig om eerst een lijst te maken van wat je mee wilt nemen. Natuurlijk staan daar kleding en schoon ondergoed op, maar denk ook aan verzorgingsproducten, geneesmiddelen en reisdocumenten. Daarnaast is het verstandig om je verzekeringspapieren bij de hand te hebben. Maak kopieën van je reisdocumenten en andere belangrijke papieren voor het geval dat ze kwijtraken of gestolen worden.

Voor de kinderen

Het is een goed idee om een aparte lijst te maken van wat je voor je kind mee wilt nemen. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kunnen daar dingen opstaan als speelgoed, (voor)leesboekjes, zonnebrandcrème en een zonnehoedje of pet. Iets oudere kinderen kun je zelf hun tas laten inpakken. Zie erop toe dat ze niets vergeten en geen overbodige spullen inpakken.

Medische artikelen

Als iemand in het gezin geneesmiddelen gebruikt, is het natuurlijk belangrijk om die niet te vergeten. Vraag ook een doktersverklaring in het Engels aan je huisarts zodat je kunt aantonen dat het om geneesmiddelen gaat. Het komt soms voor dat geneesmiddelen in het buitenland aangezien worden voor drugs.

Andere medische artikelen die je nodig zou kunnen hebben, zijn onder andere pijnstillers, neusdruppels, een middel tegen diarree, een middel tegen reisziekte, een slaapmiddel, zalf tegen insectenbeten en jeuk, pleisters, jodium en een thermometer.

 

Keurmerk

Bron: Tips voor vertrek

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een opvoedvraag of zoekt u hulp? Neem contact op met het CJG.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult