Nieuws

Humanitas Steun aan Ouders

Als gezin maak je wel eens een periode door waarin het niet zo lekker gaat: ziekte, weinig contacten, vragen over de opvoeding van je kind(eren), scheiding of overbelasting.

Soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om naar je te luisteren of helpt bij praktische zaken. Een vrijwilliger van Humanitas kan je hierin ondersteunen. Wat kun je verwachten?

-Een vrijwilliger die regelmatig bij je thuis komt
-Persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
-Ondersteuning bij de opvoeding van je kind(eren)
-In contact komen met andere moeders
-Hulp bij praktische zaken zoals 'waar vind ik de bibliotheek', 'hoe wordt mijn kind lid van een gymclub', maar ook samen naar de kinderboerderij gaan.

Voorlezen Oldambt
Heeft je kind een taalachterstand dan kun je gebruik maken van het Voorleesproject. Een leuke manier om de Nederlandse taal te leren spreken is om kinderboeken voor te lezen of samen prentenboeken te bekijken. Een voorleesvrijwilliger komt één keer per week bij je thuis. Zijn er weinig kinderboeken? De voorleesvrijwilliger neemt een verteltas mee met boeken. Ook kan de vrijwilliger de kinderen lid maken van de bibliotheek. Dit lidmaatschap is voor kinderen gratis.

Moedersgroep Oldambt
Heb je weinig contacten, woon je nog niet lang in het Oldambt en heb je jonge kinderen, kom dan eens langs op een koffieochtend of een gezellige avond van de moedersgroep. Hier ontmoet je andere moeders. Samen zorgen we voor een leuke ochtend of avond. Kijk op de site www.mommyclub.hyves.nl of bel/mail voor data.

Wil je meer infomatie?
E-mail: hum65@hotmail.com
Telefoon: 06-10706749
Website: www.humanitas.nl/afdeling/oldambt