U bevindt zich hier

Home >  Keurmerk

Keurmerk

Als je een vraag hebt over het opvoeden of opgroeien van je kind, dan wil je graag gemakkelijk en snel het juiste antwoord vinden. Maar, er is zo veel te vinden op internet… Dan is het goed om te weten dat de informatie waar dit keurmerk bij staat onafhankelijk én betrouwbaar is. Waarom?

1. Goedgekeurd door de wetenschap

De informatie is getoetst aan landelijke protocollen en richtlijnen en aan de laatste wetenschappelijke inzichten. Landelijke kennis- en thema-instituten zorgen voor deze eerste inhoudelijke toets.

2. Goedgekeurd door de praktijk

Wat heb je eraan als de informatie inhoudelijk klopt, maar praktisch niet toepasbaar is? Daarom toetsen verschillende professionals vanuit hun eigen kennis en ervaring of de informatie bruikbaar is voor ouders. Ook kijken beroepsverenigingen mee of de informatie klopt en actueel is.

3. Goedgekeurd door ouders zelf

En dan het allerbelangrijkste: wat vinden ouders en opvoeders er zelf van? Daar doen we onderzoek naar, bijvoorbeeld door ouders te vragen waar ze behoefte aan hebben. Daarnaast richten we een proces in waarbij we ouders structureel betrekken bij het redactieproces. Voor en door ouders dus!

Vraag en antwoord

In de teksten vind je uitleg en tips over allerlei verschillende onderwerpen waar je als ouder vragen over kunt hebben. Maar misschien heb je nog meer vragen, wil je liever persoonlijk advies of zoek je hulp. Dan verwijzen we je vanuit de informatie door naar specifieke, betrouwbare websites of naar hulp en ondersteuning bij jou in de buurt.

Klopt de informatie niet?

Je mag verwachten dat wij de grootst mogelijke zorg besteden aan de informatie. Als je denkt dat de informatie niet klopt, dan horen wij het graag: helpdesk@stichtingopvoeden.nl.

Onafhankelijk

Stichting Opvoeden.nl beheert - in opdracht van gemeenten - de betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid geheel en alleen in het belang van ouders, opvoeders en hun kinderen.

Stichting Opvoeden.nl
Mei 2014

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een opvoedvraag of zoekt u hulp? Neem contact op met het CJG.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult