U bevindt zich hier

Home >  Puber >  Maatschappij en samenleving >  Cultuur >  Bibliotheek

Bibliotheek

In de bibliotheek is een enorme verzameling informatie te vinden; niet alleen romans en literatuur, maar ook informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals vogels, treinen en muziek. Lezen en leren staat centraal.

Jeugdboeken

Elke bibliotheek heeft een afdeling voor jongeren. Vaak is er ook een onderscheid aangebracht in de verschillende genres, zoals detectives en griezelboeken. Ook zijn er boeken met informatie over allerlei onderwerpen en tijdschriften.

Cd’s en dvd’s in de bibliotheek

Behalve boeken lenen bibliotheken ook cd’s en dvd’s uit. Je kunt daarvoor natuurlijk bij je eigen bibliotheek terecht en vragen wat de mogelijkheden zijn.

Spreekbeurten en werkstukken

Over alle onderwerpen die je maar kunt bedenken, zijn er informatieve boeken te vinden in de bibliotheek. Je kind kan daar de informatie vinden die nodig is voor spreekbeurten, werkstukken en projecten. In de bibliotheek kun je ook op internet informatie opzoeken en mailen of uitprinten.

Lid worden van de bibliotheek

Bij de meeste bibliotheken lenen kinderen tot 18 jaar boeken gratis. Kijk op de website van de bibliotheek voor meer informatie over abonnementen en hoe je lid wordt.

 

Keurmerk

Bron: Bibliotheek

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een opvoedvraag of zoekt u hulp? Neem contact op met het CJG.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult